Tuotteemme:

Hunajat

Hunajaa saatavana meiltä pehmeänä ympäri vuoden ja vastalingottuna heinä-elokuussa sekä kovana kun vastalingottu hunaja on kovettunut. Tuotamme siis kahdenlaisia hunajia ja myymme kolmenlaisia. ; ) Hunajamme on kerätty pääasiassa Hämeenkyrön alueelta, mutta pesiä on myös Ylöjärvellä. Pääsatokasvina ovat olleet muun muassa metsävadelma, rypsi ja erilaiset apilat. Hunajassamme on myös muita niittyjen ja metsien kasvien mettä kuten esimerkiksi voikukan, maitohorsman ja mustikan.

Pehmeä hunaja

Pehmeähunaja vaivataan pehmeäksi. Siheen ei siis lisätä mitään, sitä vain sekoitellaan muutaman päivän ajan aamuin ja illoin sopivassa lämpötilassa. Näin hunajan kiderakenne muokkautuu hienokiteiseksi. Näin hunaja pysyy edes jokseenkin juoksevana eli pikemminkin kävelevänä.

Vastalingottu hunaja

Vastalingottu hunaja, elokuun herkku, uuden sadon hunaja, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Käytännössä vastalingottuna hunajaa on saatavilla heinä-elokuussa hunajan sadonkorjuun aikaan. Tämä hunaja lingotaan ja siivilöidään ja pakataan ilman mitään vaivauksia. Kaikki suomalainen hunaja kiteytyy ennemmin tai myöhemmin riippuen mistä kasveista hunaja on kerätty ja missä lämpötilassa hunajaa säilytetään.

Yleensä vastalingottu hunaja pysyy juoksevana noin kaksi kuukautta, jos sitä säilytetään huoneenlämmössä. Jos sitä säilytetään noin 15 °C lämpötiloissa jähmettyy se nopeammin. Lopulta siitä tulee kovaa, koska sitä ei ole vaivattu kuten pehmeää hunajaamme. Jos taas pakastat vastalingotun hunajan, pysyy se juoksevana pidempään. Käytännössä hunaja on kivi kovaa pakastimessa, mutta lämmettyään takaisin huoneenlämpöön se on juoksevaa. Jos siis haluat suomalaista juoksevaa hunajaa, jota ei ole lämmitetty pakasta hunajasi elokuussa!

Kova hunaja

Vastalingottu hunaja jähmettyy ja lopulta siitä tulee kovaa hunajaa, koska sitä ei ole vaivattu kuten pehmeää hunajaamme. Jähmettyminen tapahtuu yleensä muutamassa kuukaudessa. Sopivassa 10°C-15°C lämpötilassa nopeammin.

Siitepöly

Keräämme siitepölyä kesäkuussa ja heinäkuussa. Siitepöly on pakastettu ja kuivattu, että se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Siitepöly sisältää mm. proteiinia, aminohappoja, B-ryhmän vitamiineja, A-, C-, D- ja E-vitamiineja ja kymmeniä kivennäisaineita. Jokaisella kasvilla on eri värinen siitepöly. Voit katsoa seuraavasta linkistä mikä väri vastaa mitäkin kasvia: https://mehilaishoitajat-fi-bin.directo.fi/@Bin/dda97213c6aadb791319650d3452f1f7/1559589032/application/pdf/624756/Siitep%c3%b6lyjen%20v%c3%a4rej%c3%a4.pdf

Mehiläisvahakynttilät

Hunajakulman mehiläisvahakynttilät ovat käsintehtyjä. Mehiläisvaha on loistava kynttilä materiaali sillä se savuttaa erittäin vähän, tuoksuu hyvältä ja se on kotimaista.

Jälleenmyyjät

 

Hämeenkyrö:

K-supermarket Hämeenkyrö (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

K-market Kyröskoski (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

S-market Hämeenkyrö (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

Sale Kyröskoski (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

Kukkokuppila Hämeenkyrö (350g maitohormahunaja ja 450g muovipurkki)

Tampere:

S-market Tesoma (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

S-market Hyhky (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

Sale Pispala (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

Nokia:

Siison Nokia (350g lasipurkki, 350g maitohormahunaja, puristepullo 350g ,kynttilät)

Prisma Nokia (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

Ylöjärvi:

Sale Metsäkylä (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

Ikaalinen:

S-market Ikaalinen (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

Parkano:

S-market Parkano (450g muovipurkki ja puristepullo 350g)

Mehiläiset

Myymme myös itse kasvatettuja kuningattaria ja omista mehiläisistä tehtyjä pikkupesiä eli jaokkeita. Myös täysikasvuisia pesiä voi olla tarjoolla muutamia vuodessa.

Jos olet kiinnostunut ostamaan mehiläisiä ota meihin yhteyttä. Täältä löydät yhteystietomme.

Kukkia!

Olemme viime vuonna kylväneet hunajakukkaa kaikkien pörriäisten iloksi. Tarkoitus olisi jatkaa tätä myös tänä vuonna, mutta laajemmin. Mahdollisesti myös uusien kasvilajien voimin. Tulevien vuosien tavoitteena on, että saamme aikaiseksi ravintorikkaita kukkaketoja ympäri ämpäri seutua. Voit ilmiantaa omistamasi pienen peltoalan tai muun paikan mihin sopii kukkaketo, ottamalla meihin yhteyttä. Täältä löydät yhteystietomme.

Huom! Siemeniä on rajallisesti, joten ota ajoissa yhteyttä!

 

Takaisin ylös
Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.
Ok