Pölytyspalvelu

Hunajakulman mehiläispesiä voi vuokrata pölytykseen, sekä harmaahomeen torjuntaan Hämeenkyröön ja Hämeenkyrön lähiseuduille.

Pölytys

Mehiläiset tuottavat hunajaa, mutta niillä on myös valtavan suuri merkitys viljeltyjen ja luonnonkasvien pölytyksen kannalta. Mehiläiset lisäävät monien kasvien siementen ja sadon määrää. Tasainen ja runsas mehiläispölytys tekee marjoista ja hedelmistä tasalaatuisia ja kauniita. Pölytys myös lisää satokasvien tasaista tuleentumista sekä öljykasvien siementen öljypitoisuutta.

Hyönteispölytys on arvioitu 153 miljardin euron arvoiseksi ja mehiläislajien on arvioitu pölyttävän 75-85 prosenttia maailman kasveista. Mehiläisten osuus maailman ravinnontuotannosta on siis valtavan suuri.

Pölytys onkin mehiläistarhauksen arvokkain tuote Suomessakin. Sen on arvioitu olevan vuosittain yli 60 miljoonaa euroa sisältäen sekä kaupallisen että kotitarveviljelyn. Tämä on yli 11-kertainen hunajan arvoon verratessa.

Mehiläiset pölyttävät myös luonnonkasveja. Muun muassa mustikka- ja puolukkasato nousee mehiläispölytyksen myötä. Mehiläispesät tärkeillä marjanpoiminta-alueilla lisäisikin marjasatoa huomattavasti. Mehiläisten arvoa luonnonkasveille ja monimuotoisuudelle on mahdotonta arvioida.

Lisätietoa pölytyksestä SML:n pölytysoppaasta.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostumut hankkimaan mehiläispesiä viljelyksillesi. Yhteystietomme löydät täältä.

Takaisin ylös
Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.
Ok