Pölytyspalvelu

Hunajakulman mehiläispesiä voi vuokrata pölytykseen sekä harmaahomeen torjuntaan.

Pölytys

Suomen Mehiläishoitajain Liitton nettisivuilla (hunaja.net) sanotaan seuraavaa: Mehiläiset tuottavat hunajaa, mutta niillä on myös valtavan suuri merkitys viljeltyjen ja luonnonkasvien pölytyksen kannalta. Mehiläiset lisäävät monien kasvien siementen ja sadon määrää. Tasainen ja runsas mehiläispölytys tekee marjoista ja hedelmistä tasalaatuisia ja kauniita. Pölytys myös lisää satokasvien tasaista tuleentumista sekä öljykasvien siementen öljypitoisuutta.

Lisäksi sivuilla sanotaan, että hyönteispölytys on arvioitu 153 miljardin euron arvoiseksi ja mehiläislajien on arvioitu pölyttävän 75-85 prosenttia maailman kasveista, sekä todetaan mehiläisten merkityksen olevan maailman ravinnontuotannon kannalta erittäin suuri.

Suomen Mehiläishoitajain Liitton pölytysoppaassa sanotaan, että mehiläisten pölytystyön arvoksi viljelykasvien pölyttäjänä on maassamme arvioitu noin 50 miljoonaa euroa, mikä on noin kuusinkertainen hunajasadon arvoon verrattuna.

Lisätietoa pölytyksestä SML:n pölytysoppaasta.

Hinta

Pölytyspalvelun hintaan vaikuttavat mm. matka-aika, matkan pituus, pesien määrä ja pesien siirtoajankohdat. Pesiä käydään hoitamassa ja tarkastelemassa noin 9-14 päivän välein yleensä kahden tarhajan voimin. Kesän aikana edestakaisia matkoja voi kertyä 10-15. 

Palvelun hintaa muodostaessa otetaan huomioon siis kilometrikorvaus 0,44 snt/km (2021) ja se kuinka kauan kohteeseen ajaa. Ajotunnit lisäävät työtunteja ja ne otetaan huomioon tarhaajien palkoissa. Lisäksi materiaaliset kustannukset, kuten siirtoon tarvittavat välineet ja tietenkin alv otetaan huomioon. 

Jokainen tapaus on erilainen ja osaamme antaa koko urakan kattavan kiinteäntarjouksen, vasta kun olemme perehtyneet pölytystarpeeseenne, joten:

 

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostumut hankkimaan mehiläispesiä viljelyksillesi. Yhteystietomme löydät täältä.

Takaisin ylös
Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.
Ok